Parenting Hacks

Sneg…

Najzad je pao sneg, i koliko god da vas nervira,  deca mu se raduju! Pokušajte da se vratite u detinjstvo i setite se kakva je osećanja sneg budio u vama. Meni prve na pamet padaju sanke. Ma, toliko volim da se sankam od kad znam za sebe da ne propuštam priliku da se spustim niz neku padinu!

I ne samo sanke, već i Sneško, tvrđava, dvorac… Uopšte mi deca nisu izgovor da uživam u snegu. Twinsi su samo razlog više!

A Naslednici? Naslednici su potpuno oduševljeni što postoji neko ko istinski razume njihove brige:

Da li će Sunce otopiti sneg? Šta ako se Sneško iskrivi na levu stranu? Kako napraviti R2D2 od snega? Kako se sankati u dubokom snegu.

Ne samo da razumem njihove brige, već se trudim i da ih rešimo zajedno. Ispravili smo Sneška. Napravili mini R2D2. Na pola smo sa tvrđavom… A sankanje? E, tu je trebalo raditi, lopatati… Istina je –  nemoguće je sankati se kad je sneg velik. ALI! Ali rešenje postoji. 🙂

Sve što treba uraditi jeste napraviti stazu za sankanja. E, sad, staza dužine 3-4m je suviše kratka. Ona od 10m je optimalna, a od 15-20m savršena! Još ako ti je dvorište na nizbrdici, pa nema nikakvih problema! Sve što je potrebno za ovu stazu je samo jedna mama koja ume da barata lopatom i ništa više.

Kako se pravi staza za sankanje?

Ukloni se višak snega, a onaj koji ostane dobro se utapka, da bude čvrst i da ne mrda nigde kad krenu da se spuštaju. I to je to – staza za sankanje je gotova.

3

Pravljenje anđela u snegu, valjanje po snegu, grudvanje i skakanje su, takođe, neizostavni elementi zimske zabava. Dok se igramo, pričam im i koje to zemlje imaju skoro čitavu godinu sneg, kako ljudi u tim zemljama žive, kako deca na sankama idu u školu…

1

Iskoristite ovaj dan – igrajte se sa decom! Ako još uvek razmišljate da li sa decom da izađete napolje i prepustite se igri, zamislite samo kako će klinci posle igranjca da budu srećni i rumeni! Na kraju krajeva, svi smo mi nečija deca, a igre je uvek malo, zar ne?

2

U ovu godinu smo ušli punom parom. Potpuno srećni. Neka nam 2016. donese šta god hoće – svejedno nam je. Najveći dar već imamo – ljubav. To je ono što i vama u ovoj godini želimo!

SREĆNI PRAZNICI OD NAS TROJE!

10398_10206699171610938_5643019919353198152_n

 

Leave a Reply