Parenting Hacks

DIY: Pismo Od Deda Mraza

Na internetu već godinama možete naći servise koji će vašoj deci poslati pismo u ime Deda Mraza. I kod nas se pojavilo par takvih servisa. I to je sjajna stvar (iz preduzetničkog ugla), priznajem. Međutim, ne koristim te servise. Zašto?

Zato što im sama spremam pismo od Deda Mraza. 🙂

Svake godine otkucam personalizovano pismo i za Naslednika i za Naslednicu, spakujem u lepu kovertu i ubacim u sanduče. Dakle, nema čak ni troškova slanja. Nisam škrtica (šta više, daleko od toga), samo mi je glupo da platim nešto što mogu da uradim sama. I ne samo što mogu da uradim sama, već što sam taj čin kod mene izaziva neopisivu sreću – pravim nešto što će da obraduje moju decu!

Dakle, sve što je potrebno su: komp, štampač, lepe koverte i malo lepka.

Otkucate pismo od Deda Mraza na kompu i odštampate ga. E, sad, možete u programu za pisanje (u nekom od office paketa – ms, libre ili šta već koristite) da upotrebite i neki novogodišnji template, pa da sve to odštampate u boji i deca dobiju šareno pismo. Možete da kupite papir u boji, pa da na njemu odštampate tekst. Možete da odštampate na belom papiru, pa da nešto nacrtate ili nalepite. Upotrebite maštu!

Moja pisma su ‘prosta’, na belom papiru, sa simpa fontom:

pismo_deda_mraz

Spakujete sve to u neku lepu kovertu. Koverte koje sam koristila koštaju samo 20,00 rsd. Na njih sam nalepila i adrese primaoca i pošiljaoca, da deluje autentično:

Koverte su otvorene, jer zaboravih da ih fotkam spakovane, a klinci su bili nestrpljivi, pa...
Koverte su otvorene, jer zaboravih da ih fotkam spakovane, a klinci su bili nestrpljivi, pa…

U kovertu sam pored pisma ubacila i omanjeg čokoladnog Deda Mraza.

Jutros rano sam otključala sanduče za poštu i ubacila pisma. Kad su twinsi ustali, zamolila sam ih da provere da nije stiglo nešto od pošte. Razmenjujemo sličice za albume koje skupljamo sa ljudima preko online servisa, pa svaki dan stigne po koje pismo sa sličicama koje nam fale; tako da su očekivali poštu. Kad su videli pisma adresirana na sebe, pa da još piše da je poslao Deda Mraz…

PA, NEMATE POJMA KAKVA JE CIKA NASTALA!

– Mamice, meni je pisao Deda Mraz!

– I meni, i meni!

– Kako da otvorimo? Sta to ima unutra?

– Mama, i ja imam nesto unutra!

Otvorili smo pisma, pročitali, čokoladnog Deda Mraza su odmah smazali, pre doručka. Nekad je i čokolada pre doručka sasvim ok. 😉

pisma_od_deda_mraza

Sad su ponosni (i presrećni), jer im je pisao lično Deda Mraz i rekao da su bili dobra deca čitave godine, te da će svratiti i do njih u novogodišnjoj noći sa paketićima.

Jedini problem koji imamo sada jeste kako da odlučimo koje kolačiće da mu spremimo. Znate, Deda Mraz ih je zamolio da mu spreme malo kolačića i mleka i ostave pored jelke, da se okrepi od puta, jer im dolazi čak sa SEVERNOG POLA!

Nadam se da ćete i vi uživati sa vašim klincima u ovoj igri, kao što ja uživam sa mojom decom.

Napišite mi kako su vaša deca reagovala.

Leave a Reply