Parenting Hacks

Vine I Kako Smo Ga Otkrili

Vine je servis zabavnog karaktera koji postoji već neko vreme. U startu sam se registrovala na njega, ali se nisam udubljivala u to kako funkcioniše. Vremenom sam ukačila da je Vine super servis za odmor i razonodu, prateći neke korisnike i njihov izražaj sam se lepo zabavljala, ali to je bilo sve. Nisam sebe mogla da zamislim kao Vinera, jer od mnogobrojnih talenata koje imam, sve mi se čini, da je talenat za duhovitos, ipak,  izostao kod mene.

I sve je tako bilo dok jedan dan Naslednici nisu provalili da na telefonu imam novu aplikaciju. Pitali su me da im je pokažem, isfiltrirala sam kategorije koju su prigodne za klince i voila:

VINE JE POSATAO NJIHOVA OMILJENA MREŽA!

Imaju i omiljenog vinera – @salemax. Sale je moj drugar, upoznali smo se na Twitteru, a druženje nastavili dalje na mrežama i tako na red, da ne dužim sad. Elem, on je jedan fantastičan momak, a njegov Vine uradak je impresivan.

Prateći njega, twinsi su odlučili da budu vineri. Došli su sa razrađenim planom: oni će da smišljaju smešne stvari, a ja da ih snimam i da se tako igramo. Hteli su da budu zabavni kao Sale. 🙂

Kako stvari trenutno stoje, Vine im ide od ruke. Video materijal objavljujemo na mom nalogu, ali su, zapravo, oni kreatori naloga.

Eto, ako nije zbog posla, onda otkrivam nove mreže zbog dece. 🙂

Deca su sjajni motivatori.

A oni se silno zabavljaju: preko dana smišljaju scenario, prave ‘scenografiju’, uvežbavaju ‘glumu’… Baš se potrude oko tih 10 sekundi. Ponekad sednem i razmišljam koliko se naša detinjstva razlikuju: kad sam ja bila mala pojam je bio video rikorder, a oni danas biraju omiljenu mrežu…

Zašto im se dopao Vine?

Mislim da im se Vine dopao zato što je u pitanju kratka duhovita forma. Oni se siti ismeju gledajući ‘svoje’ vinere. Zatim, dopada im se i zato što vole kreativni izražaj. A i ponosni su na sebe što rade nešto drugačije od ‘standardnog za decu’.

Inače, rad Naslednika i Naslednice možete pratiti na ovom linku.

Ovo je njihov današnji vine rad – remake omiljenog vine-a, koji je snimio Sale (razume se), sa BB8om u glavnoj ulozi. 😉

 

Leave a Reply