Personal Point Of View

KevaŠpijunista u epizodi Borovanje

Borovanje. Prvo da raščistimo šta je to #Borovanje. Grupa ljudi, različitih profesija, koji mahom obitavaju na društvenim mrežama, je dobila poziv od Hotela ‘Jezero’ u Boru da provede vikend kod njih. Jedna iz grupe sam i ja (logično – da nije toga, ne bih ni pisala sad o tome). Ovom prilikom se zahvaljujem Zokiju na pozivu (i ostatku ekipe na sjajnom provodu!).

13906795_10210246237538044_5772855049070287331_n

Pre svega, na ovaj put sam otišla kao KevaŠpijunista. Htela sam da vidim kakve to sadržaje nude za porodični odmor. I ne samo to, već kakve uslove nude za samohrane roditelje (odnosno, roditelje koji su sprečeni da odu zajedno na odmor, pa ode samo jedno od njih). Kod nas obično ne vode računa o tim stvarima i nemaju senzibilitet za takve slučajeve. Koliko mi se puta desilo da odem sa decom negde i da se vratim umornija nego što sam otišla. Prvo što sam pitala direktorku hotela, Milicu, bilo je baš to:

Kakva je ponuda za samohrane roditelje?

Očekivala sam da kaže da nemaju takvu ponudu (jer sam već navikla na takve odgovore); međutim, njen odgovor me je iznenadio. Ne da imaju razumevanja za roditelje koji gostuju sa svojom decom u hotelu, već imaju i sjajnu uslugu čuvanja. Potrebno je samo tokom rezervacije naglasiti da ste zainteresovani za tu uslugu. Onda hotel za vas organizuje profesionalno čuvanje i animiranje dece u terminima kad vama odgovara. To znači da možete da iskoristite i neku od turističkih tura koje organizuju. Na primer, PUT U SREDIŠTE ZEMLJE! 🙂

Imala sam priliku da sa gostujućom grupom siđem liftom u rudnik, u samu utrobu zemlje, spustili smo se na 400m dubine. Iako sam imala paničan strah i mislila da ću se onesvestiti još u liftu – pobedila sam sebe. 🙂
Saznala sam mnogo zanimljivih stvari o bakru, rudarima, procesu eksploatacije, prerade… Rekao bi čovek da je to jedna dosadna tema, ali naš vodič je bio toliko zanimljiv, da su nas jedva isterali na površinu. Posetili smo i ‘podzemni kafić’.

No, da se vratim hotelu i usluzi koja nudi. Roditelji blizanaca su specifična kategorija. Nama čak i država kad je roditeljski dodatak u pitanju računa decu kao prvo i drugo dete. Međutim, u hotelu ‘Jezero’ i ovde prave izuzetak! Našu decu vide kao i mi: kao blizance. Tako je, što se ponude tiče:

  • boravak sa twinsima do 6 godina besplatan za njih! U
  • koliko su twinsi uzrasta 6 do 12 godina – plaća se samo 50% cene smeštaja!
  • Ova cena važi i u slučaju da se koristi zaseban ležaj za klince.

Na samom jezeru su urađeni i bazeni za decu, pa zajedno možete uživati u čarima kupanja! Kako izgleda, bolje da vam ne opisujem, jer nemam dovoljno reči, ukratko – PRELEPO JE!

U samom hotelu postoji i wellnes program: slana soba, sauna i zatvoreni bazen sa đakuzijem. Korišćenje ovog programa je, paz’te sad:

POTPUNO BESPLATNO!

Korišćenje ulazi u cenu smeštaja. Znate i sami koliko su slane sobe sjajne za decu (i za onu sa zdravstvenim problemima, a i za zdravu). Dakle, odete na pristojnu nadmorsku visinu, gde je vazduh obogaćen ozonom, gde je priroda netaknuta i kao bonus imate još i slanu sobu za dete! Moji twinsi imaju problem sa alergijama i astmom, pa je ovo sjajan način da im pomognem i u zdravstvenom smislu.

Ima dosta igračaka za decu u sobi, a i na fotki su 'velika deca' ;)
Ima dosta igračaka za decu u sobi, a i na fotki su ‘velika deca’ 😉

Sad će se mnogo zapitati o stepenu zagađenosti vazduha u samom Boru. Od kada su im ugradili one filtere u topionicu (nisam stručna, pa da ne lupam kakvi su filteri i ostalo) – vazduh je kristalno čist. Svakako kvalitetniji od vazduha u Beogradu i Kragujevcu. Na ovoj slici topionica radi punom parom, a pogledajte gde je dim – NEMA GA!

IMG_1772

Što se hrane tiče – fantastična je! A tako je servirana da će se klinci oduševiti (projektujem to na svoju decu, a oni su etalon za izbirače).

13912403_622687191239978_7580260867110905416_n

U blizini su i Crni vrh (posetila sam ga), Romulijana, a dostupno je i još turističkih sadržaja. Dok smo bili u hotelu – vrvelo je od dece!

Ljudi, zaposleni u hotelu, su ljubazni, srdačni i rado izlaze u susret zahtevima (naravno, ukoliko su u mogućnosti).

Sad malo o pogodnostima za mame! 😉

Drage moje, ako bi da se potpuno opustite – WELLNES PROGRAM! I sauna i masaža i bazen i đakuzi… Ama, ne znaš kuda pre! Moram da kažem da sam potpuno oduševljena bade mantilima i papučama. Papuče su izdominirale! U hotelu, na zasebnom spratu, postoje i sobe za karaoke. Pa, ako krene vas nekoliko sa klincima, lepo organizujete sa osobljem animiranje dece, a vi se raspevate (ili organizujete karaoke za klince, ako su deca veća…). Postoji i noćni klub (sjajan za žurke). Imaju i odličnu konferencijsku salu. Da budem preciznija – dve sale; pa, ako ste u biznisu – eto ideje gde da održavate konferencije… Hotel ima i kuglanu, salu za basket, stoni tenis i skvoš. Sadržaj idealan za team building… Za one koji vole aktivniji odmor: stvarno ima svašta da se vidi i doživi. Priroda je netaknuta, predeli su kao iz Tolkinovih dela…

 

Imala bih još svašta da kažem, ali ne bih da vas smorim. Najbolje je da odete sami i proverite kako to izgleda. Dajem vam reč da se nećete pokajati.

13900172_10208266034781538_6275579262277934376_n

 

 

 

***Photo credits go to ekipi sa putovanja!

 

 

 

Leave a Reply