Body

Kako Se Pokrenuti!?

Nikad mi nije bio problem da se suočim sa sobom. Problem je uvek bio da se pokrenem. Jednog jutra sam se probudila i nisam mogla da shvatim kako sam od OVOG postala OVO:

br1
Ok, ok. Bila sam trudna, rodila blizance, ali, ipak… Rešila sam da nešto promenim. Jeste, bili su mi zeznuti hormoni, ali da se ne lažemo – volela sam i da ručkam. pre svega, ‘probušila sam kašiku’, malo vežbala. Zahvaljujući toj metodi danas izgledam ovako:

20150625_124958-1-1
Iskrena da budem, nisam zadovoljna, ali je znatno bolje, nego što je bilo pre.

Pre neki dan sedim u baštici na poslu, pravim pauzu; kad banu moja drugarica Goca. Ovo je Goca:

1487417_10206261312320770_8156276884321217429_nGoca je moje godište i izgleda wooow! Ona je jedno predivno biće. Personifikacija za drugara. Prepuna najlepših ljudskih kvaliteta. Nekada se bavila manekenstvom, a radila je i u medijima. Danas, takođe, svašta radi: ima agenciju za manekene (i male i velike) B Models Talent Agency, ima teretanu Evolution Fitness Studio, beauty salon, i dalje je medijska ličnost… Eto, tek da vam približim koliko je jedno svestrano biće.

Uz kaficu počnem da joj ljubomorišem kako izgleda fantastično i da sam zelena od muke, da hoću da smršam, al’ mi ne ide, da više ne znam šta da radim… Da hoću da živim zdravo. I sve tako na red.I kaže ona meni da banem kod nje u teretanu, da će trener da mi pokaže šta i kako, da se ne nadam čudu, ali da budem uporna.

I to je bio okidač koji je nedostajao da bih se pokrenula!

Spakujem se sutradan i odem puna elana. Odmah da kažem da sam očekivala upalu mišića posle treninga, da neću moći da se pokrenem, maknem, da ću da plačem i proklinjem sudbu debelu… Ali ništa od toga!

Prvi trening je protekao glatko. Tempo je takav da radim kardio program, da, pre svega, skinem višak sala (takođe, nemam problem da nazovem stvari pravim imenom: nemam ja višak nečega, nego imam višak sala!). Vežbe nisu naporne, a ja sam se posle prvog treninga osećala super! I posle drugog. Uz teretanu kod kuće praktikujem i plank vežbe koje ne traju dugo, ali su zahtevne i posle njih se osećam bolje. Takođe, pratim i savete sa Tanjinog bloga – Mooshema.  Tanja mi je baš veliki motivator.

Nisam još smršala, ali se osećam mnogo bolje. Nestao je bol u krstima koji me proganjao zbog posla kojim se bavim.

Što se same teretane tiče, nije da sam neki poznavalac, ali mogu da kažem da su sve sprave nove (Matrix, Cybex i TechnoGym). Ono što me baš iznenadilo jeste kutak za decu!

br2
Dakle, mogu da dođem sa naslednicima i da odradim trening, a njima da bude potpuno zanimljivo. Šta više, neko će ih pričuvati dok treniram. Oni će biti bezbedni, a ja opuštena.

Pored dečijeg kutka, tu je i beauty deo. Sve članice teretane mogu da imaju lepu frizuru, da budu našminkane ili sa lepim manikirom:

20150921_193838

Što se sprava i same teretane tiče, malo sam škljocala, čisto da vam prenesem atmosferu. 🙂

br4

A ovo sam ja pre i posle treninga:

collagbr3ePisaću vam kako mi ide, ima li napretka, šta sam promenila u načinu života… I nadam se da ću sledeće godine u ovo vreme da izgledam kao ona cica iz prošlog života sa prve fotke. 😉

2 thoughts on “Kako Se Pokrenuti!?

Leave a Reply